Az Óbudai Faluház újabb nemzetközi elismerésben részesült

2012. 10. 31.
/ Utóélet

2012 októberében az Óbudai Faluház lett a "Bulid up" - európai szakmai portál kiemelt témája. Az energiahatékony épületekkel, szakmai hírekkel, energiahatékonysági, építészeti újdonságokkal foglalkozó nemzetközi információs honlap ebben a hónapban a magyar projekt sikereit mutatja be.

A Build up projekt keretében 2009-ben hozták létre a weboldalt, hogy ezzel is segítsék az EU tagországoknak az EPBD - az épületek energiahatékonyságáról szóló direktíva - átvételét, végrehajtását. A honlapon többek közt a szabályozások kialakításának kulcsemberei, építkezéssel, épületek energetikájával foglalkozó szakemberek és maguk a végfelhasználók kerülhetnek kapcsolatba, illetve találhatnak hasznos információkat.

A honlap céljai többek közt:

  • megmutatni, hogy hol találhatnak hasznos, gyakorlati energiamegtakarítási tippeket, információkat azok az ingatlan tulajdonosok és bérlők, akik othonuk energiaköltségeit csökkenteni szeretnék.
  • segíteni az energetikus szakemberek eligazodását a jogszabályok, és a vonatkozó poltiikák legfrissebb fejleménmyeinek útvesztőjében.
  • bevonni a helyi energiaügynökségeket, támogató szervezeteket, intézeteket, hogy megoszthasság egymással tapasztalataikat és beszámolhassanak sikereikről.

Az angol nyelvű cikket itt megtekintheti.