Utóélet

Az Óbudai Faluház újabb nemzetközi elismerésben részesült

2012. 10. 31.

2012 októberében az Óbudai Faluház lett a "Bulid up" - európai szakmai portál kiemelt témája. Az energiahatékony épületekkel, szakmai hírekkel, energiahatékonysági, építészeti újdonságokkal foglalkozó nemzetközi információs honlap ebben a hónapban a magyar projekt sikereit mutatja be.

A Faluház tapasztalatai első kézből

2012. 10. 15.

886 lakás, 5600 m2 ablak, 24000 m2 homlokzati felület és egy kisebb településnyi lakó – részben gigászi méreteinek köszönheti az óbudai Faluház, hogy egy európai uniós projekt keretében megújulhatott. Az Energiaklub a projekt egyik résztvevőjeként közvetlen közelről figyelte Magyarország legnagyobb panelházának felújítását, és az első két év tapasztalatait.

A Faluház mintaprojekt tanulságai II.

2012. 10. 12.

Majd három év telt el a monumentális felújítás kezdete óta, és azóta eltérő információk láttak napvilágot a projekt sikeréről. Kíváncsivá váltunk: Elégedettek a lakók? Milyen nehézségekkel néz szembe, aki panelfelújításba kezd? A projekt legfontosabb tanulságainak összefoglalásának érdekében az Energiaklub cikksorozatot indított a Faluház kivitelezési munkálatairól. Elsőként a lakók tapasztalatairól számoltunk be, most pedig a garanciális munkákról és az ellenőrzésről rajzolunk részletesebb képet, több szempontból vizsgálva a projekt sikerének tényezőit és az esetleges buktatóit.

A Faluház mintaprojekt tanulságai I.

2012. 6. 22.

Majd három év telt el a monumentális felújítás kezdete óta, és azóta eltérő információk, szóbeszédek láttak napvilágot a projekt sikeréről. Olvashattunk jót is rosszat is, így kíváncsivá váltunk: Elégedettek a lakók? Milyen nehézségekkel néz szembe, aki panelfelújításba kezd? A projekt legfontosabb tanulságainak összefoglalásának érdekében az Energiaklub cikksorozatot indít a Faluház kivitelezési munkálatairól. Elsőként a lakók tapasztalatairól, másodikként a garanciális munkákról és az ellenőrzésről számolunk be, több szempontból vizsgálva a projekt sikerének tényezőit és az esetleges buktatóit. Megkérdeztük tehát a lakókat, miként vélekednek a felújításról és mik a tapasztalataik a kivitelezéssel kapcsolatban.

Európai jó példa a Faluház

2011. 7. 4.

Az európai Sustainable Energy Award-ra jelölt Faluház projekt bekerült egy európai promóciós kisfilmbe. A filmben beszédes példákon keresztül mutatják be az Unió előtt álló energiamegtakarítási feladatokat és az arra kínált lehetséges válaszokat.

CSR, azaz Társadalmi Vállalati Felelősségvállalás kiállításon mutatkozott be a Faluház

2011. 6. 7.

A Faluház Energia Tanácsadó Iroda és az Óbudai Önkormányzat képviselte a Faluház projektet a Millenáris Parkban megrendezésre került CSR, Vállalati Felelősség Vállalás Kiállításon. A KÖVET Egyesület által szervezett eseményen számos érdeklődő fordult meg a standon, akik az energia hatékony mintaberuházás részleteiről és az Energia Tanácsadó Irodában elérhető információkról, képzésekről érdeklődtek.

2011.06.02. Millenáris Park
 

A várost fűtik a panellakók

2011. 1. 31.

Az Index videója "híres" épületeink, többek között a Faluház állapotáról - hőkamerás képeken keresztül.

A Faluházzal nyert Óbuda a Napkorna Bajnokságban

2010. 10. 5.

A Faluházzal nyert Óbuda a Napkorna Bajnokságban

Az ország legnagyobb lakóházában jártunk

2010. 06. 01

Forrás: hg.hu

Úgy háromezren lakják az ország legnagyobb lakóházát, ami tizenöt házszámon át, 338 méter hosszan húzódik a Flórián tér egyik oldalán. Az óbudai "Faluház"-ban jártunk az Urbitális! programján.
A hg.hu cikke.


On-line adatok a Faluházról

2010. 5. 20.

Az Öko Planet szemléletes folyamatábrán, illetve grafikonon mutatja be a Faluház napkollektorainak működését: