Hogyan kezd beruházásokba egy európai város? (nemzetközi konferencia önkormányzatoknak, június 28-29)

Sajtószoba / Utóélet
Ideje: 2010-06-28 - 2010-06-29
Helye: http://www.concerto-staccato.eu/ térkép

A június 28 és 29-i budapesti konferencia kiváló lehetőség a nagyobb projektek menedzserei, önkormányzatok, civil szervezetek és hálózatok számára, hogy a legaktuálisabb információkat kapják meg az európai finanszírozási lehetőségekről, példaértékű projektekről, programokról.

Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy az energiahatékonysági beruházásoknak (és a megújuló erőforrások alkalmazásának), nem csak a CO2 kibocsátás csökkentésében van nagy szerepe. A nagy rekonstrukciós projektek egyéb előnyei is nyilvánvalóvá váltak: pozitív hatásuk a foglalkoztatásra, a helyi gazdaságra, az építőiparra, a lakók életkörülményeire és az energiaszegénység problémájára. Ezeket az előnyöket egyre több város ismeri fel és vág bele rekonstrukciós projektekbe.

A konferencia előadói között több európai szervezet és program szakértője is megtalálható, többek között a Covenant of Mayors, a European Investment Bank, a Sustainable Energy Europe és Concerto+ képviselőjeként.

A résztvevőknek lehetősége lesz konkrét rekonstrukciós mintaprojektek megvitatására, a különböző módszerek értékelésére, amelyeket az Európai Unio támogatott (Concerto+, IEE), és más városokban is megvalósíthatóak lehetnek. A konferencia elsősorban ismertek bővítésére, és ajánlások megfogalmazására vállalkozik.

A konferencia az alábbi témákat öleli fel:

1.      Energiahatékonysági felújítások finanszírozási lehetőségei
2.      Helyi energiahatékonysági politika kialakítása
3.      Szociális kérdések, kommunikáció a lakókkal- a kulcs a sikerhez
4.      Tapasztalatok- a siker elemei

A konferencia első napján magyar nyelven tolmács biztosított, a második napi műhelymunka angol nyelvű. A regisztráció elektronikusan a http://www.concerto-staccato.eu/ honlapon keresztül történik, ahol a részletes program is elérhető. A konferencia díja 40 EUR, amely tartalmazza a kiegészítő programokat is. A regisztráció határideje 2010. június 21. A konferenciát az Energia Klub, mint a STACCATO partnere és Concerto+ szervezi.

További információ (angol nyelven): http://www.concerto-staccato.eu/