Csepptől a tengerig (Víztakarékossági tippek 2.)

Leleményes berendezésekkel és rafinált megoldásokkal jelentősen csökkenthetik a háztartásban felhasznált víz mennyiségét  Tovább>>

A következő víztakarékos berendezésekkel ismerkedhetnek meg közelebbről:
  • Víztakarékos fürdőszobai csaptelepek
  • Vízfék
  • Minizuhany (sugárrendező szerelvény)
  • Perlátor
  • Önzáró csaptelepek


Vízfék

Kézmosáskor, tisztálkodáskor sokszor nincs szükségünk olyan mennyiségű és hőmérsékletű vízre, amelyet tulajdonképpen felhasználunk, de sokkal könnyebb egy mozdulattal teljesen kinyitni a vízcsapot, mint a kívánt mennyiséget beállítani. Ezt a problémát oldja meg az ún. vízfék, amely a kart 50%-os nyitottságnál enyhén megakasztja, majd ha tovább emeljük, elérhetjük, hogy a teljes vízmennyiség a rendelkezésünkre álljon.

Mini zuhany , sugárrendező / Perlátor

Célja, hogy viszonylag kis vízmennyiségnél is sok víz látszatát keltse a felhasználóban. Ezt úgy érik el, hogy mielőtt a víz kilépne a kifolyón, levegőt ragad magával, így a vízsugár átmérője viszonylag nagy, a tényleges kifolyt vízmennyiség azonban kicsi marad.

Digitális zuhanyóra és stopper

Minél több időt töltünk a zuhany alatt, annál kevésbé energia- és víztakarékos a fürdéshez képest. Ha közben mérjük az időt, és hamarabb befejezzük a zuhanyozást, azzal sok vizet és gázt spórolhatunk.

Víztakarékos csap- és zuhanybetét A csaptelep, illetve a zuhanyfej cseréje nélkül is csökkentheti vízfogyasztását azzal, ha beszerel egy víztakarékos betétet. A csapból és a zuhanyrózsából kifolyó víz mennyisége így akár 50 %-kal is csökkenthető.

Víztakarékos WC tartály nehezék

Régi típusú tartályoknál, ha lehúzzuk a WC-t, akkor a tartályban lévő teljes vízmennyiség lefolyik. Az úszóra szerelt nehezékkel víztakarékosabbá teheti WC tartályát. A víz csak addig fog lefolyni, amíg lehúzva tartja a WC-t.

Víztakarékos zuhanyfej

A víz nagyobb nyomással áramlik ki a zuhanyrózsából, így biztosítva az akár 50 %-kal alacsonyabb vízfogyasztást anélkül, hogy kevésbé élvezné a zuhanyozást.

További információk, ahol várjuk az épületek energiahatékonyságával, megújuló energiákkal kapcsolatos kérdéseiket:

Faluház Energia Tanácsadó Iroda, Bp. III. kerület Szőlő utca 78.

nyitva tartás: kedd 9:00-18:00, csütörtök 14:00-18:00

Tel: 1/244-8248, info@faluhaz.eu, www.faluhaz.eu